Thursday, August 10, 2017

TEH PERIA ALAM MAYA
TEH PERIA ALAM MAYA

HARGA : RM29.90
POSTAGE : RM8 (SM) RM12 (SS)

Berat Bersih : 2gm×30 sachet

TEH PERIA ALAMMAYA
Minuman ini diperbuat daripada 100% ekstrak buah peria katak. Rasanya sedap, tidak pahit dan sesuai diminum sebagai minuman harian. Tanpa pengawet, pewarna dan perasa tiruan.

Percaya atau tidak PERIA adalah penawar yang anda cari-cari selama ini. Sama ada anda suka atau tidak, sejak dari zaman dahulu, orang tua-tua telah menggunakan sayur PERIA sebagai penawar untuk pelbagai masalah kesihatan. Tumbuhan ini lazimnya digunakan sebagai ubat tradisional di China, India, Afrika dan tenggara Amerika Syarikat.

Peria yang dikenali dengan nama botaninya, Momordica Charantia, sebenarnya kaya dengan pelbagai nutrien. Namakan sahaja – Vitamin A, Tiamina, Riboflavin, Asid Nikotinik, Vitamin C dan Zat Besi, semuanya terdapat pada sayuran ini.

Kelebihan Teh Peria
Peria digunakan secara tradisional di kalangan masyarakat untuk :
* Mencegah kencing manis
* Mencegah darah tinggi
* Menurunkan dan mengawal paras gula di dalam darah
* Melegakan sakit sendi , gout dan kebas kaki tangan
* Meningkatkan sistem pertahanan badan
* Melegakan cirit birit, cirit berdarah, ulser, buasir dan bisul dalam perut
* Mengurangkan panas badan, selsema, demam dan jangkitan virus
* Meningkatkan penghadaman dan melegakan sembelit

Mengapa Kami Pilih Buah Peria?
Peria telah lama digunakan di India sebagai penawar masalah kesihatan keluarga untuk penyakit kencing manis atau Diabetes Mellitus. Lektin yang terkandung dalam peria telah menunjukkan kesan lipogenic dan antilipolytic yang jelas.Pelbagai masalah jangkitan dan kanser adalah antara kes kesihatan yang didapati menunjukan kesan positif selepas menggunakan peria.

Peria juga mengandungi vitamin seperti Vitamin A, B1, B2, C dan Zat Besi.Penggunaan secara kerap dapat mencegah kebanyakan komplikasi seperti Hipertensi, Komplikasi Mata, Neuritis dan Kecacatan Metabolisme Karbohidrat.

Peria bermanfaat bagi rawatan gangguan darah seperti masalah cepat marah, kudis, kegatalan, psoriasis, kurap dan penyakit kulat.Jus segar daripada Daun Peria boleh dijadikan ubatan berkesan untuk kolera peringkat awal serta lain-lain masalah seperti cirit-birit pada musim panas.

Ekstrak daripada peria boleh melambatkan pertumbuhan atau penyebaran sel-sel kanser terutamanya kanser payu dara.

Cara Minum :
Rendamkan satu uncang Teh Peria Alam Maya ke dalam secawan air panas .
Tunggu sehingga kembang dan sedia untuk diminum
* Simpan uncang yang telah direndam di dalam peti sejuk
Teh peria boleh diminum 2 kali sehari, pagi dan malam.

PERCAYALAH MENCEGAH ITU LEBIH BAIK DARI MENGUBATI OLEH ITU,MARILAH KITA BERSAMA-SAMA MENGAMALKAN DAN MENIKMATI TEH PERIA ALAM MAYA.IANYA TIDAK PAHIT.

No comments:

Post a Comment