Saturday, July 15, 2017

VITAMIN C SERIES BY ANNONA








BASIC BEAUTY COMBO SET

HARGA : RM99 (SM) RM104 (SS)

ISI KANDUNGAN :
Vitamin c Serum 15ml

Vitamin c Gentle Cleanser 60ml
Vitamin c Moiturising cream 15g









VITAMIN C SERUM BY ANNONA

5ML
HARGA : RM39
POSTAGE : RM8 (SM) RM12 (SS)

15ML
HARGA : RM90 (SM) RM95 (SS)
FREE POSTAGE

"LIANG PORI MENGECIL, PARUT JERAWAT PUDAR, KULIT MAKIN LEMBUT & LICIN"
.
" Dah sapu 3x..pakai pagi dan malam.memang rasa kulit lembut dan parut jerawat macam dah pudar sikit..best sebab cepat meresap dan langsung tak berminyak "
( Pn. Norhayati, Sg. Petani )
.
" Alhamdulillah selepas 2 minggu lebih pakai vitamin c serum ni..ada perubahan baik dengan kulit muka..whitehead dah semakin hilang.kulit semakin licin dan lembut, jerawat pun jarang naik dah.."
(Cik Marina, Kulim )
.
Ada delima, no wonder la pipi kemerah-merahan (macam pinkish) sejak dua menjak guna VCS ni. Ohsemm! I love it!!
( Puan Zubaiti, KL )
.
APA YANG ISTIMEWA SANGAT VITAMIN C SERUM ANNONA NI?
==================
# kekuatan 10x vitamin C - pertama di pasaran
# mudah digunakan - hanya titis dan sapu pada kulit
# mampu milik - 1 botol tahan lebih sebulan
# boleh bawa solat
# tiada campuran alkohol - guna tanpa was was
# tiada pewarna tiruan & pewangi tambahan. Sesuai untuk kulit sensitif
# diluluskan KKM (NOT161004544K)
# dikilangkan di kilang berstatus GMP
# jenama Annona yang dipercayai ramai - 4 tahun dalam pasaran

KEBAIKAN VITAMIN C SERUM BY ANNONA :
o Melembap dan menganjalkan kulit
o Memperbaiki tisu kulit
o Memudarkan kesan pigmentasi kulit
o Mengecilkan liang pori terbuka
o Memudarkan kesan parut

VITAMIN C SERUM SESUAI UNTUK MASALAH :
===================
Liang pori terbuka
Parut pada kulit
Jeragat
Kulit rosak akibat salah guna kosmetik
Tona kulit tak sekata
Kulit kusam
Penuaan kulit pramatang

7 BAHAN AJAIB UNTUK KULIT MUKA FLAWLESS :

VITAMIN C
•Mencegah dan memperbaiki sel kulit yang rosak akibat sinaran UV matahari, jerawat dan silap pakai kosmetik.
•Meransang penghasilan kolagen secara semulajadi
•Mengurangkan tompok hitam pada kulit
•Meningkatkan keanjalan kulit
•Memberikan kesan cerah sekata

GLUTATHIONE
•Digelar 'Mother of Antioxidant' kerana kuasa antioksidannya yang sangat kuat dan mampu mencerahkan kulit yang kusam.
•Menghaluskan dan mengecilkan liang pori
•Mengawal masalah kulit yang selalu naik jerawat
•Memudarkan parut.

ASID HYALURONIK
•Memelihara kelembapan pada kulit
•Membuatkan kulit lebih licin, halus dan lebih anjal.

EKSTRAK DAUN SAXIFTAGA
•Sebagai Antioksidan.
•Mempunyai kesan pencerahan pada kulit.
•Bersifat astringent , iaitu mengetatkan liang pori yang besar.

EKSTRAK AKAR POKOK PEONY
•Digunakan secara meluas dalam kosmetik di Jepun untuk kesan pencerahan kulit.
•Bersifat anti radang, ia membantu mengurangkan sensitiviti pada kulit.
•Melancarkan aliran darah di bawah kulit.
•Memberikan kesan glowing dan menaikkan seri wajah.

EKSTRAK AKAR POKOK SKULLCAP
•Kesan antioksidan yang tinggi
•Melembapkan kulit
•Melindungi kulit dari kerosakan akibat sinaran UV
•Membantu meredakan kulit yang sensitif

EKSTRAK BUAH DELIMA
•Melawan penuaan dan sebagai anti kedut

CARA PENGGUNAAN :
1. Cuci muka.. Nak removes dirts n dust. Bila dah kotoran dibersihkan,

2. Serum.. titiskan 2-3 titisan ke hujung jari .. sapu pada kulit bermasalah .. lebihan ratakan keseluruh kulit muka ...

3. Urut kulit muka arah ke atas dengan perlahan2 hingga serum kering ..

4. Selepas kering boleh gunakan kirm dan makeup seperti biasa

* boleh gunakan 2x sehari pagi dan malam
* 1 botol boleh tahan 2 bulan 2x sehari





















VITAMIN C MOISTURISING CREAM SPF 30

HARGA : RM39 
POSTAGE : RM8 (SM) RM12 (SS)

Vitamin C Moisturising Cream SPF30
pelembap muka jenis krim, light weight dan tinggi Vitamin C
mempunyai SPF 30 untuk protect kulit anda dari  selepas pakai serum treatment VCS
digabungkan dengan Argan Oil, Pomegranate, Niacinamide & Hyaluronic Acid
tidak melekit dan cepat meresap selepas sedikit urutan wajah
sesuai untuk kulit normal, kering dan kombinasi.



VITAMIN C GENTLE CLEANSER

HARGA : RM39
POSTAGE : RM8 (SM) RM12 (SS)

Vitamin C Gentle Cleanser (VCGC) adalah pencuci muka dengan pH 5.5 yang sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif. Diformulasikan khas dari ekstrak bunga Evening Primrose Oil, Bunga Sakura, Peach, Tangerine dan Aloe Vera untuk memberikan kebersihan & perlindungan kulit wajah.

Bau semulajadi buah oren tangerine di dalam VCGC dapat membantu melegakan stress anda. Setiap kali anda membersihkan wajah dengan VCGC, anda akan merasa tenang sahaja, terbuai-buai dengan aroma bau baby, aman & tenang.

MANFAAT VITAMIN C GENTLE CLEANSER
1. Menjadikan kulit yang lebih lembut dan sihat. 


2. Membersihkan kulit dari kotoran, kesan mekap dan minyak muka jauh ke dalam liang pori tanpa mengeringkan kulit. 

3. Memelihara kulit wajah dari pencemaran luar.

4. Mengekalkan kelembapan kulit.
5. Mengurangkan garisan halus & kedutan pada wajah
6. Mencerahkan kulit.
7. Mengurangkan kesan kemerahan pada wajah
8. Mengekalkan minyak-air kulit.
9. Mengurangkan tahap sensitiviti kulit pada alergen (bahan yang menyebabkan kulit sensistif)
10. Membantu mencegah kedut & penuaan pra-matang.

CADANGAN PENGGUNAAN
Gunakan VCGC 1-2 kali sehari (siang & malam). 
2-3 titik sudah memadai untuk setiap kali penggunaan.

*1 botol 60ml mampu bertahan untuk 1-2 bulan bergantung pada kekerapan penggunaan anda.

ANNONA VITAMIN C BEAUTY MIST 

HARGA : RM45
POSTAGE : RM8 (SM) RM12 (SS)

Annona Vitamin C Beauty Mist merupakan produk yang amat sesuai digunakan oleh mereka yang selalu bekerja di dalam bilik air-cond sehingga kulit mudah menjadi kering (dehydrated) juga untuk yang tidak gemarkan pemakaian Toner selepas mencuci muka. Tapi pada masa sama mahukan kulit kekal lembap, halus dan berseri2.


Fungsi & Kelebihan Annona Vitamin C Beauty Mist :

- Dihasilkan dengan buah-buahan citrus dan bee venom.
- Membantu meningkatkan seri wajah.
- Kulit wajah akan bersinar dan lembap.
- Membantu menyegarkan kulit yang letih dan kusam.
- Membantu meningkatkan keanjalan kulit.
- Kulit lebih lembut, licin dan sihat.
- Sesuai digunakan sepanjang hari, walau pun selepas memakai solekan.

🌹Hydration
- Face mist adalah face toners style baru. Face mist bagus untuk mencerahkan wajah yang kusam dengan menyerap nutrien-nutrien berkhasiat untuk kulit. Gunakan sebelum memakai moisturizer (pelembap) untuk kesan yang lebih bagus. Muka kelihatan lebih lembab dan dewy.

🌹Menyegarkan wajah letih
- Seharian bekerja, atau di atas kapal terbang boleh membuatkan muka kurang seri dan kelihatan penat. Face mist boleh menambah seri pada wajah dan membuatkan anda rasa lebih fresh!

🌹Penjagaan kulit
- Pesan pakar kecantikan adalah, selalu rajin membasuh muka selepas keluar seharian di luar rumah. Persekitaran yang kotor mungkin boleh menyebabkan muka senang untuk berjerawat, berminyak dan kotor. Facemist dengan antioxidant boleh menghalang bakteria dan mengimbangi pH level pada wajah.

🌹 Penyegar wajah
- Face mist mempunyai effect soothing yang bagus untuk radang kulit, selepas satu hari berpanas di bawah matahari, ketika kulit kering dan sunburn.

🌹Setting Makeup
- Face mist bagus untuk digunakan sebagai base sebelum sapu moisturizer dan mekap. Mekap boleh bertahan lebih lama dan kulit lebih terpelihara. Selepas mekap juga anda boleh spray face mist untuk mendapatkan effect dewy skin pada wajah.

CARA PENGGUNAAN:

- Pegang botol dalam jarak 15 cm dari muka, tutup mata anda dan semburkan ke seluruh muka.
- Biarkan seketika sehingga Vitamin C Beauty Mist menyerap ke kulit muka.

No comments:

Post a Comment