Wednesday, August 12, 2015

ALOE VERA 92% SOOTHING GEL


ALOE VERA 92% SOOTHING GEL
300ML

CLEARANCE STOCK!!
PRICE : RM10
POSTAGE : RM8 (SM) RM12 (SS)

Pernah dengar produk kecantikan Nature Republic Aloe Vera 92% Soothing Gel? Produk ini boleh dikatakan sangat popular di kalangan gadis Korea, malah menjadi best seller untuk semua rangkaian produk Nature Republic. 

 Apa kelebihan produk ini? 
Fungsi amnya adalah moisturizer badan dan rambut, dibuat asli dari Aloe vera atau lidah buaya sebanyak 92% dalam sebuah kotak yang berisi sebanyak 300ml. 
Jangan bimbang produk ini sudah disertifikasi oleh CCOF ( California Certified Organic Farmers)

Apa kelebihan produk ini?
1. Membuatkan mata anda lebih tenang (relax)
Jika anda yang jenis tidur lambat, sukar tidur, produk ini terbaik untuk anda. Caranya, ambil cotton pad lalu letak dicotton pad dan diletak di mata. Hasilnya? kulit di sekitar mata jadi lembab dan lembut! Paling baik jika anda letakkn gel aloe vera di dalam peti sejuk terlebih dahulu.
2. Sebagai perawat rambut
Masalahn rambut kusam, kasar, bercabang ataupun kering dapat dihilangkan dengan produk ini. Caranya, letak secukupnya di rambut kemudian usap cepat di rambut.
3. Kulit terbakar
Aplikasikan di tempat kulit terbakar, gel aloe vera ini juga boleh menghindarkan anda dari gigitan atau sengatan serangga. Dapat melegakan kulit sensitif dan sunburn.
4. Pelembap di seluruh tubuh badan
Sapukan gel aloe vera di bahagian tubuh/wajah yang kering secukupnya, gel aloe vera ini boleh tangani bahagian kulit anda yang kering. Sapu pada permukaan kulit yang kering sebagai pelembap.
5. Gunakan selepas mencukur jambang

Kulit pasti jadi sensitif apabila dicukur setiap hari, jika gel ini disapukan boleh mengembalikan kelembapan kulit dan mengurangi keradangan atau kemerahan, boleh digunakan untuk lelaki dan perempuan.
6. Kuku
Jika kamu usap-usap di kuku dan kulit, gel aloe vera ini memberi kelembapan dan mengurangi kerapuhan kuku. Sangat berguna buat anda yang punya kuku tangan dan kaki yang rapuh dan tidak berkilat.
7. Berkesan untuk melembapkan kulit 
Gel aloe vera dicampurkan dengan 1-2 titisan jojoba oil atau minyak argan yang fungsi sebagai untuk melembapkan kulit.
8. Mekap tahan lama
Mungkin anda tidak percaya, untuk mekap tahan lebih lama, sapu gel aloe vera pada wajah sebelum menggunakanfoundation atau campurkan gel aloe vera bersama foundation untuk dijadikan makeup base.
9. Masker kulit
Bagaimana caranya? Sapukan gel yang sejuk di kulit pada kertas masker (masker cotton yang kering), letakkan di wajah selama 15 minit. Kulit anda lebih segar dan tenang selepas itu.
10. Parut
Sapu di bahagian yang terdapat parut atau stretchmarks, sapu 1-2 kali sehari dan rasailah perubahannya.
Serius, produk ini sangat bagus dan berkesan untuk hilangkan scar. 

No comments:

Post a Comment