Tuesday, July 21, 2015

MINE KAFFE + GARLIC







MIN KAFFE
(20 SACHET)

HARGA : RM33 
KOS POS : RM7 (SM) RM11 (SS)

Aroma istimewa Min Kaffe (Mineral Coffee) Hai-o yang berasal daripada bijian kopi Robusta dan garam buluh organik semulajadi dari Korea. Selain dari aroma kopinya yang wangi, ia juga kaya dengan bahan mineral seperti magnesium yang dapat mengggalakkan penyerapan kalsium dan penggunaannya. Min KAffe (Mineral Coffee) Hai-o bukan sahaja memenuhi citarasa para peminat kopi, malah kandungan garam buluh di dalamnya telah meningkatkan nilai nutrisi kopi.

Min Kaffe (Mineral Coffee) merupakan alternatif kepada pelbagai minuman kopi yang ada di pasaran sekarang ini. Kandungan utama di dalam Min Kaffe (Mineral Coffee) ini ialah:-

1) Biji kopi yang digunakan adalah biji kopi Robusta yang mempunyai aroma yang wangi. Biji kopi robusta ini diambil daripada pengeluar robusta terbaik di dunia iaitu Vietnam.

2) Garam buluh yang digunakan merupakan garam yang berkualiti tinggi dan diimport dari Syarikat KAEAM Trading di Korea (satu-satunya syarikat yang diiktiraf oleh kerajaan Korea untuk mengeluarkan garam buluh yang berkualiti tinggi).

3) Magnesium di dalam garam sangat oenting untuk penyerapan kalsium dan menjaga jantung kita. Apabila kalsium diserap dengan baik, maka tekanan darah akan jadi stabil. Secara tidak langsung, emosi kita berada dalam keadaan tenang.

4) Paling best sekali yang ada pada Min Kaffe (Mineral Coffee) ini ialah unsur Chlorogenic Acid yang tinggi. Ia adalah sejenis protein yang dapat menghalang penyerapan gula dalam darah. Chlorogenic Acid ini membantu mengawal berat badan.
Kelebihan Min Kaffe (Mineral Coffee) yang lain ialah:-

1) Kaya dengan anti-pengoksidaan
2) Kaya dengan bahan mineral dan elemen surih seperti magnesium, besi, kalsium dan kalium.
3) Hilangkan keletihan fizikal dan mental.
4) Melegakan tekanan.

Min Kaffe (Mineral Coffee)sesuai untuk mereka yang mempunyai:

1) Darah tinggi kerana dapat membantu mengawal dan menstabilkan tekanan darah.

2) Imsomnia kerana kebiasaannya pesakit imsomnia ini mempunyai masalah kalsium yang tidak diserap di dalam badannya. Jadi, kandungan magnesium yang terdapat di dalam Min Kaffe (Mineral Coffee) ini akan membantu penyerapan kalsium yang baik. Secara tidak langsung, badan akan beransur tenang dan dapat tidur dengan lena.

3) Migrain kerana elemen garam buluh tadi akan membantu melancarkan perjalanan darah.

4) Kencing Manis kerana garam buluh dapat membantu dalam menstabilkan gula dalam darah yang disebabkan oleh chlorogenic acid tadi. * Sila dapatkan nasihat doktor *

5) HB rendah terutamanya ibu mengandung yang mempunyai HB yang rendah. Magnesium yang terdapat di dalam Min Kaffe (Mineral Coffee) ini juga boleh meningkatkan jumlah darah ke paras yang sihat.

MIN KAFFE UNTUK IBU MENGANDUNG

Ada yang tanya ibu mengandung boleh tak nak minum kopi ni? Bahaya tak ?

Jawapan: 
Sebenarnya, ibu mengandung pun boleh minum MIN KAFFE ni. Tak dak effect untuk baby dalam kandungan. Saya tahu, kopi 3 in 1 kat pasaran sekarang ni tak bagus untuk ibu mengandung sebab kandungan kafein yg tinggi. So itu yang kita risau, takut ada effect kat baby.

MIN KAFEE ada garam buluh. Jadi kegunaan garam buluh:

Bagi IBU HAMIL
Mengatasi masalah bacaan HB rendah. 
Menstabilkan gula dlm darah utk mengelakkan GDM/kencing manis ketika mengandung. 
Menstabilkan tekanan darah yg tinggi atau sgt rendah. 
Memberi tenaga serta mengenyangkan di kala si ibu yg mengalami morning sickness; tidak lalu mkn @ kerap muntah pd awal kehamilan. 
Si ibu lebih bertenaga & tidak mudah penat sepanjang kehamilan. 
Merawat masalah 'cramps' dan sembelit di kalangan ibu hamil.

Bagi IBU MENYUSU
Khasiat Magnesium dlm MIN KAFFEE akan membantu memudahkan penyerapan kalsium yg sgt penting bg kesihatan tulang & gigi ibu menyusu. 
MIN KAFFE dpt meredakan stress para ibu akibat masalah/kesakitan slps bersalin dll. Ingat, punca utama 
KEGAGALAN penyusuan eksklusif ibu adalah STRESS selain amalan pemakanan yg tidak betul. 
Membanyakkan/memekatkan susu badan. 
Ibu menyusu pasti boleh kekal langsing dgn MENYUSU BAYI



GARLIC

HARGA : RM44
KOS POS : RM7 (SM) RM11 (SS)

Mengaplikasikan teknologi canggih untuk mengekstrak intipati bawang putih

Menyingkirkan rasa tajam dan bau yang tidak menyenangkan & mengekalkan keberkesanan dan nutrisi bawang putih.

Mengandungi puluhan ramuan yang berguna termasuk: 33 jenis sulfida, 17 jenis asid amino, mineral termasuk germanium, kalsium, besi, kalium, magnesium, selenium, zink dan vitamin seperti Vitamin A, Vitamin B1, Vitamin C dan sebagainya.

Berguna untuk melawan kolesterol dalam badan dengan membekalkan kolesterol baik (HDL)

Menurunkan kolesterol tidak baik (LDL)
Mengurangkan trigliserida.

Tidak merangsangkan membran lendir perut, mudah diserap oleh usus kecil dan kesannya berlipat ganda.

Apakah kesan bawang putih?
Bawang putih kaya dengan nutrien, komponennya berfungsi untuk membantu menyelaras insulin, menurunkan lemak darah, melambatkan proses penuaan, mencegah artritis, membasmi kuman dan melegakan keradangan dan mencegah mutasi sel.

Adakah mulut berbau selepas mengambil Hai-O Garlic?
Hai-O Garlic mengaplikasikan teknologi canggih untuk mengekstrak intipati bawang putih untuk menyingkirkan rasa tajam dan baunya yang tidak menyenangkan. Maka mulut tidak akan berbau selepas mengambilnya.

Jika bawang putih ditambah dalam lauk seharian, adakah kita perlu mengambil lagi Hai-O Garlic?
Sebahagian besar nutrisi bawang putih telah dirosakkan selepas bawang putih dimasak dalam suhu tinggi. Namun, Hai-O Garlic mengaplikasikan teknologi canggih untuk mengekstrak intipati bawang putih, dapat mengekalkan nutrisi bawang putih dan lebih sihat untuk badan.

Adakah nilai nutrisi bawang putih lebih tinggi jika ia dimakan terus?
Jika bawang putih dimakan terus, ia perlu dihiris dan terdedah kepada udara kira-kira 15 minit supaya ia dapat bergabung dengan oksigen untuk menghasilkan allicin. Kemudian ia perlu dikunyah dengan seragam demi memastikan nilai nutrisi bawang putih dapat berfungsi sepenuhnya. Namun, rasa bawang putih yang tajam dan meninggalkan bau busuk dalam mulut, dan menyebabkan kebanyakan orang tidak dapat menerimanya.

Bolehkah kanak-kanak dan ibu mengandung mengambil Hai-O Garlic?Kanak-kanak berumur 3 tahun dan ke bawah tidak dicadangkan untuk mengambil, sementara kanak-kanak berumur 3 tahun dan ke atas pula perlu mengurangkan saiz pengambilan kepada separuh. Nilai nutrisi bawang putih adalah tinggi, dapat menguatkan daya keimunan dan stamina bagi ibu mengandung. Jika ibu mengandung mempunyai tanda keguguran atau sering menghadapi masalah keguguran, terutamanya mereka yang bersusuk badan panas, adalah dicadangkan supaya mengelakkan makanan pedas seperti bawang putih dan cili.

Contents : 80 tablets x 0.50g

Cara Pengambilan :
Garlic Tablet - 2 kali sehari (anytime)
















No comments:

Post a Comment