Tuesday, July 21, 2015

MIN KAFFE + GARLIC





MIN KAFFE
(20 SACHET)

HARGA : RM33 
POSTAGE : RM8 (SM) RM12 (SS)

Aroma istimewa Min Kaffe (Mineral Coffee) Hai-o yang berasal daripada bijian kopi Robusta dan garam buluh organik semulajadi dari Korea. Selain dari aroma kopinya yang wangi, ia juga kaya dengan bahan mineral seperti magnesium yang dapat mengggalakkan penyerapan kalsium dan penggunaannya. Min KAffe (Mineral Coffee) Hai-o bukan sahaja memenuhi citarasa para peminat kopi, malah kandungan garam buluh di dalamnya telah meningkatkan nilai nutrisi kopi.

Min Kaffe (Mineral Coffee) merupakan alternatif kepada pelbagai minuman kopi yang ada di pasaran sekarang ini. Kandungan utama di dalam Min Kaffe (Mineral Coffee) ini ialah:-

1) Biji kopi yang digunakan adalah biji kopi Robusta yang mempunyai aroma yang wangi. Biji kopi robusta ini diambil daripada pengeluar robusta terbaik di dunia iaitu Vietnam.

2) Garam buluh yang digunakan merupakan garam yang berkualiti tinggi dan diimport dari Syarikat KAEAM Trading di Korea (satu-satunya syarikat yang diiktiraf oleh kerajaan Korea untuk mengeluarkan garam buluh yang berkualiti tinggi).

3) Magnesium di dalam garam sangat oenting untuk penyerapan kalsium dan menjaga jantung kita. Apabila kalsium diserap dengan baik, maka tekanan darah akan jadi stabil. Secara tidak langsung, emosi kita berada dalam keadaan tenang.

4) Paling best sekali yang ada pada Min Kaffe (Mineral Coffee) ini ialah unsur Chlorogenic Acid yang tinggi. Ia adalah sejenis protein yang dapat menghalang penyerapan gula dalam darah. Chlorogenic Acid ini membantu mengawal berat badan.

Min Kaffe (Mineral Coffee) sesuai untuk mereka yang mempunyai:

1) Darah tinggi kerana dapat membantu mengawal dan menstabilkan tekanan darah.

2) Imsomnia kerana kebiasaannya pesakit imsomnia ini mempunyai masalah kalsium yang tidak diserap di dalam badannya. Jadi, kandungan magnesium yang terdapat di dalam Min Kaffe (Mineral Coffee) ini akan membantu penyerapan kalsium yang baik. Secara tidak langsung, badan akan beransur tenang dan dapat tidur dengan lena.

3) Migrain kerana elemen garam buluh tadi akan membantu melancarkan perjalanan darah.

4) Kencing Manis kerana garam buluh dapat membantu dalam menstabilkan gula dalam darah yang disebabkan oleh chlorogenic acid tadi. * Sila dapatkan nasihat doktor *

5) HB rendah terutamanya ibu mengandung yang mempunyai HB yang rendah. Magnesium yang terdapat di dalam Min Kaffe (Mineral Coffee) ini juga boleh meningkatkan jumlah darah ke paras yang sihat.

Kelebihan Min Kaffe:
Mengekalkan tenaga dan kecergasan sepanjang hari
Melegakan tekanan
Menghilangkan rasa keletihan badan dan sengal sendi
Mengurangkan masalah sebu ulu hati akibat gastrik
Mengurangkan masalah buasir dan sembelit
Membantu mengurangkan masalah sakit kepala akibat migrain
Membantu mengurangkan sakit senggugut
Mengurangkan alahan seperti resdung dan alahan kulit
Membantu melegakan masalah kulit seperti jerawat dan eczema
Khasiat garam buluh untuk membantu merawat penyakit kencing manis, sakit jantung, darah tinggi dll.

MIN KAFFE UNTUK IBU MENGANDUNG

Ada yang tanya ibu mengandung boleh tak nak minum kopi ni? Bahaya tak ?

Jawapan:
Sebenarnya, ibu mengandung pun boleh minum MIN KAFFE ni. Tak dak effect untuk baby dalam kandungan. Saya tahu, kopi 3 in 1 kat pasaran sekarang ni tak bagus untuk ibu mengandung sebab kandungan kafein yg tinggi. So itu yang kita risau, takut ada effect kat baby.

MIN KAFEE ada garam buluh. Jadi kegunaan garam buluh:

Bagi IBU HAMIL
Mengatasi masalah bacaan HB rendah.
Menstabilkan gula dlm darah utk mengelakkan GDM/kencing manis ketika mengandung.
Menstabilkan tekanan darah yg tinggi atau sgt rendah.
Memberi tenaga serta mengenyangkan di kala si ibu yg mengalami morning sickness; tidak lalu mkn @ kerap muntah pd awal kehamilan.
Si ibu lebih bertenaga & tidak mudah penat sepanjang kehamilan.
Merawat masalah 'cramps' dan sembelit di kalangan ibu hamil.

Bagi IBU MENYUSU
Khasiat Magnesium dlm MIN KAFFEE akan membantu memudahkan penyerapan kalsium yg sgt penting bg kesihatan tulang & gigi ibu menyusu.
MIN KAFFE dpt meredakan stress para ibu akibat masalah/kesakitan slps bersalin dll. Ingat, punca utama
KEGAGALAN penyusuan eksklusif ibu adalah STRESS selain amalan pemakanan yg tidak betul.
Membanyakkan/memekatkan susu badan.
Ibu menyusu pasti boleh kekal langsing dgn MENYUSU BAYI



GARLIC
80 BIJI

HARGA : RM44
POSTAGE : RM8 (SM) RM12 (SS)

Mengaplikasikan teknologi canggih untuk mengekstrak intipati bawang putih

Menyingkirkan rasa tajam dan bau yang tidak menyenangkan & mengekalkan keberkesanan dan nutrisi bawang putih.

Mengandungi puluhan ramuan yang berguna termasuk: 33 jenis sulfida, 17 jenis asid amino, mineral termasuk germanium, kalsium, besi, kalium, magnesium, selenium, zink dan vitamin seperti Vitamin A, Vitamin B1, Vitamin C dan sebagainya.
 Kelebihan Garlic Tablet:
Anti bakteria dan anti virus
Membantu dalam proses detoks dan pencernaan
Meningkatkan sistem imunisasi dan antibodi
Membuang angin berlebihan dalam badan
Mengurangkan kolesterol dalam tubuh
Membantu dalam memecahkan lemak
Mengurangkan risiko kanser dan strok
Menurunkan paras lemak darah
Membaikpulih fungsi hati
Mencegah artritis.



Cara Pengambilan :
Garlic Tablet - 2 kali sehari (anytime)


SET KEMPIS PERUT






Set Kempis perut terdiri daripada Min Kaffe (20 sachets) dan Garlic Tablet (80 tablets)

Pengambilan Min Kaffe dan Garlic Tablet dapat membantu dalam proses pencernaan dan pemecahan lemak yang sekian lama diternak dalam badan. Perlu ingat ya, bukan harini anda ambil, esok terus kempis perut. Lemak dah ternak berpuluh tahun, haruslah ambil masa sikit nak disingkirkan. Jadi tugas anda hanya ambil secara konsisten aje!

Cara makan Garlic Tablet dan Mineral Coffee.

UNTUK KURUS

Minum 1 sachet Mineral coffee + 2biji garlic tablet setengah jam sebelum sarapan

atau cara kedua;

 Minum segelas air suam  bersama 2 biji garlic tablet bila bangun pagi dan mineral kopi minum selepas mandi

UNTUK BUANG ANGIN 
(BAGI YANG BERAT DAH IDEAL)

Minum Mineral Coffee + 2 biji garlic tablet selepas sarapan























No comments:

Post a Comment